Forum Bloggers JIM


ShoutMix chat widget

Monday, October 11, 2010

tips menambah komen dalam entri

salam. lama tak berbicara di dalam BJP. apa khabar?

selama BJP belayar ke dalam laman bloggers BJP dapat lihat ramai yang aktif mengemaskini blog terutamanya untuk bulan oktober ini. sayangnya, tidak ramai yang komen. tentunya ini mematahkan sedikit semangat untuk terus berblogging.

kenapa BJP diujudkan bukan setakat untuk mengumpulkan semua bloggers JIMPP ke dalam satu sesawang semata. hasrat sampingannya ialah supaya mudah bagi blogger untuk membuat Blog Walking atau ziarah menziarahi blog orang lain.

1. cuba amalkan bila setiapkali buka blog kita, kita ziarah blog yang berada di sisipan ( sidebar ). cuba sedaya upaya tinggalkan komen samada di entri atau cit cat box.

2. cuba pula mencari 2 teman baru dengan membuka mana-mana blog di sisipan rakan yang kita ziarah tadi. pastikan kita menjadi follower dan tinggalkan komen samada di entri atau di cit cat box.

3. kiranya blog yang kita ziarahi di no: 2 tadi menarik, pautkan ke sisipan blog kita supaya kita tahu bila blognya dikemaskini lalu kita akan dapat membaca dan memberi komen terhadap entri terbarunya itu.

buatlah beegini selalu. insyaallah, blog kita dan blog mereka akan menjadi semakin meriah dan percayalah, ukhuwwah juga akan bertambah subur.

bukan orang lain, sesama kita juga tu...

No comments:

Post a Comment